Hetroerom!Vanafnualleennogmaargezondemaaltijdenaanhuis

Oktober 13

-

By Joost Esser

Delen op

We moeten steeds vaker en langer op een hoog niveau presteren. Gezonde voeding is hierin key. Daarbij hebben we minder tijd omdat we steeds drukker worden. Hoe pijnlijk dit cliche ook klinkt, ik zie het overal om me heen gebeuren. Dat de vraag naar gezonde maaltijden die aan huis worden bezorgd dan ook blijft stijgen is heel goed te verklaren.

Sommige trends blijven

Vegan thuisbezorgd is zo’n trend waar je niet omheen kan. En heel eerlijk gezegd ook niet meer zonder zou willen. Het gemak van kwalitatieve ingrediënten verwerkt tot spannende plantaardige gerechten is te goed om over te slaan.

Maar let wel op, vegan bezorgen hoeft natuurlijk niet gezond te zijn. Het klinkt misschien flauw maar plantaardig eten is pas gezond als het ook gezond is. Je valt tegenwoordig over de vegan junkfood aanbieders. En hoe lekker pizza, burgers en mac & cheese ook zijn. Je gaat je er op lange termijn niet beter door voelen. En er al helemaal niet alles mee uit jezelf halen.

Doe je huiswerk, luister naar je lichaam

Hoe ga je opzoek naar een gezonde maaltijd aan huis? De eerste stap is bepalen of en wat jouw specifieke lifestyle doelen zijn. Afvallen, spiermassa opbouwen, aansterken naar een zwangerschap. Of zoals zo vele van ons beter in ons vel willen zitten en het leven met meer energie bij zijn handvatten pakken.

Wat je ook wil er zijn er verschillende partijen die gezond vegan bezorgen. Vooral merken met een duidelijke focus paveren de weg naar een betere toekomst. Specialisten in lokaal, diepvries en/of whole foods die vegan bezorgen.

Plantaardig eten elitair?

Vegan, yoga en mindfulness zijn dingen die steeds vaker in één adem worden genoemd. En soms zelfs als elitair worden bestempeld. Goed voor jezelf, je naasten en de wereld willen zorgen is iets wat ons allemaal aan gaat een zeker geen hobby is of zou moeten zijn van een elite. Daarbij is plantaardig eten in praktijk juist goedkoper dan een maaltijd met vlees, vis of zuivel. De gemiddelde vegan thuisbezorgd maaltijd is het een stuk goedkoper als de nog steeds ongekend populaire Big Mac menu.

Mijn conclusie is dat thuisbezorgd vegan eten een ontwikkeling is die de wereld mooier gaat maken. En jou persoonlijk hopelijk ook veel goeds gaat brengen.

Gerelateerde artikelen