Gezond 
avondeten 
en 
toch 
snel 
klaar?

Oktober 30

-

By Dana Smits

Delen op

Wat gaan we eten vanavond? Pfff, ik heb even geen inspiratie, maar wil wel iets gezond eten wat snel klaar is. De afgelopen tijd echt niet opgelet en wil me weer lekker in m’n vel voelen. Alleen ik heb zó geen zin om te koken. Heb een super drukke dag gehad en ben echt te moe om mijzelf nog uit te sloven achter het fornuis. Weet je wat, laten we anders gewoon wat bestellen. Komt je dit herkenbaar voor? Voel je niet bezwaard je bent namelijk niet de enige. Benieuwd hoe je dit gemakkelijk kunt oplossen? Lees dan vooral even door.

Gezond

Wat is gezond? Er zijn tegenwoordig zoveel opinies en food guru’s. Er bestaan duizenden kook-, dieet- en lifestyle boeken die allemaal vertellen hoe je het gezondst kunt eten en leven. Maar door al die adviezen zie ik soms door de bomen het bos niet meer.

Gelukkig zijn sommige dingen nog steeds waarheid als een koe. Namelijk: eet gematigd, afwisselend en overwegend groente en fruit. Stichting Voedingscentrum Nederland adviseert vooral volkoren, meer plantaardig en minder vlees te eten, zachte en vloeibare vetten te gebruiken, drank zonder suiker te drinken en niet te veel en te vaak te eten. Dit verlaagd de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en diabetes en verhoogt je weerstand.

Gezond avondeten snel klaar

Hoe makkelijk zou het zijn, als je zelf geen inspiratie meer hoeft op te doen voor wat je gaat eten. En hoeveel tijd zou jij besparen wanneer iemand anders voor jou zou koken? Ik heb de ideale oplossing gevonden voor gezond eten en snel klaar. Plant-based kant-en-klaar maaltijden. Er zijn verschillende merken die zich hier op hebben gefocust. Je bestelt de maaltijden gemakkelijk online en ze worden aan huis bezorgt.

Duurzaam

We hebben het natuurlijk over gemakkelijk gezond eten maar misschien vind je het ook belangrijk dat je maaltijd duurzaam is.

Meer plantaardig eten, zoals het voedingscentrum adviseert, is naast je gezondheid namelijk ook goed voor de wereld. Er is veel land, water en voer nodig om het vee te verzorgen. En deze dieren zorgen door hun boeren, scheten en mest voor veel uitstoot van broeikasgassen.

Dus voor iedereen die snel gezond eten wil maken. Het kan en je doet ook meteen wat goeds voor de wereld.

Bon Appétit

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Het verhaal achter onze boxen gaat verder dan je misschien zou denken en de ambities zijn groots maar realistisch. We houden je graag op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.

Volg ons..

Blijf op de hoogte via de Vood socials.