Indianpumpkincurry

Mei 19

-

By Myrthe van der Vlis

Delen op

Welkom en smakelijk eten

Plant B wil de planeet een 2de kans geven door jou net zo gepassioneerd te maken over plantaardig eten als wij.

En daar gaan we behoorlijk ver in. Zo is al onze recepten openbaar maken een van de dingen die we doen.

En we beginnen met de ‘all time favorite’, the Indian Pumpkin Curry. Onze pompoen curry heeft een beetje een kick van chilivlokken en veel romigheid van lekkere kokosmelk.

Super leuk idee dat je ons gerecht zelf thuis gaat maken. Heel veel plezier! En vind je dit te veel gedoe? We've got your back! Get some easy right here!

• Porties: 4 personen

• Bereidingstijd: 20 minuten

• Kooktijd: 50 minuten

• Keukengereedschap: frituurpan, keukenmachine (magimix), oven, ovenschaal, kleine pan, snijplank, keukenmes, spatel, mengkom

Ingrediënten

1. Currypasta

• 2 eetlepels zonnebloemolie

• 2 teentjes knoflook

• Duim gember, geschild en grof gesneden

• Middelgrote ui, gepeld en grof gesneden

• 1 el zeezout

• ½ eetlepel kurkuma poeder

• ½ eetlepel komijnpoeder

• ½ eetlepel korianderpoeder

• 1 tl mosterdzaad

• Snufje chilivlokken

• Snufje zwarte peper

2. Kerrie

• 1 eetlepel agave

• ½ groentebouillontablet, in kleine kruimels gebroken

• 1 blik kokosmelk, 400 ml

• 2 blikken van 400 ml Mutti cherrytomaat

• 350 gr flespompoen, geschild en in blokjes van 2 cm

• 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

• 300 gr hele spelt. Als glutenvrij of haastig, ruil dan voor alternatieven zoals rijst of quinoa.

3. Tempeh

• 250 gr tempeh, bij voorkeur Lupine tempeh (die van Bumi is heerlijk) of rijst tempeh

• 4 eetlepels zonnebloemolie

• 3 eetlepels gembersiroop

• 2 eetlepels appelciderazijn

• 1 tl kurkuma

• 1 tl garam masala of kerriepoeder

• 1-2 tl zeezout, naar smaak

Instructies:

• Je begint met het koken van de spelt in ruime pan water. Ongeveer 40-50 minuten, afhankelijk van hoeveel bite je lekker vindt. Zorg ervoor dat de spelt tijdens het koken onder water blijft.

• Als de spelt gaar is, afgieten en in de pan bewaren met het deksel erop om warm te houden.

• Zet de oven aan op 190C, hete lucht.

• Begin ondertussen met het maken van de currypasta door knoflook, gember, ui en zeezout in de keukenmachine te mengen tot er een pasta ontstaat.

• Doe de pasta met de zonnebloemolie in een frituurpan en bak 2 minuten.

• Voeg droge kruiden toe en bak nog 2 minuten of tot de kruiden levendig beginnen te ruiken.

• Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de curry toe, behalve de kikkererwten, en kook tot de pompoen zacht en zacht is, ongeveer 20-30 minuten.

• Voeg, wanneer klaar, kikkererwten toe en roer om te combineren.

• Proef de curry en pas eventueel aan met wat meer zout, peper of agave.

• Begin, terwijl de curry kookt, met het snijden van de tempeh in rechthoekige stukken van ongeveer 1 cm dik en 2 cm lang.

• Maak de tempeh marinade door al deze ingrediënten in een kom te mengen. Als de marinade klaar is meng je de tempeh-stukjes er door heen, zorg ervoor dat elk stukje tempeh bedekt is.

• Bak de tempeh in een voorverwarmde oven in een bakplaat (met bakpapier) in ca. 15 minuten gaar.

Gerelateerde artikelen