SobaSatay

Juli 12

-

By Joost Esser

Delen op

Yummy Thai street food

Plant B wil meer mensen verleiden om vaker plantaardig te eten. En daar gaan we behoorlijk ver in. Bijvoorbeeld door al onze recepten openbaar te maken.

Onze Soba Satay heeft het allemaal. Deze yummy Thai street food lijkt van een food cart afgevallen. De Soba Satay is romig, nootachtig en heeft een frisse bite. Dit heerlijk rainbow noodle gerecht is afgemaakt met de malste vegan saté die je ooit hebt gegeten en bedekt met Balinese pindasaus.

Heel veel plezier met koken! En vind je dit nou te veel gedoe? Je weet ons te vinden :)

• Porties: 3-4 personen

• Bereidingstijd: 20 minuten

• Kooktijd: 20 minuten

• Keukengereedschap: pan, bakpan, kleine en grote kom, garde of vork, mes, snijplank, houten satéstokjes.

Ingrediënten

1. Noodles

  • Pakje sobanoedels (circa 300 gram)

  • 4 el ketjap

  • 2 el limoensap

  • 1 el sesamolie

  • 1 Rode chilipeper, in dunne ringen gesneden

  • 1 pakje babymais, 5 minuten geblancheerd in kokend water en in stukjes van 2 cm gesneden

  • 200 gr wortel, geraspt of julienne gesneden

  • 200 gr snijbonen, gesneden (of voorgesneden) en 5-10 minuten geblancheerd

  • 200 gr witte kool, versnipperd

  • Sesamzaadjes, droog geroosterd in een pan tot ze goudbruin en geurig zijn

2. Satay + sauce

  • 4 el pindakaas

  • ½ Ui, gesnipperd

  • 4 el water, of meer als de saus te dik is

  • 1 tl zonnebloemolie

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 tl rode chilivlokken of chilipasta (meer of minder naar smaak)

  • 1 tl gembersap of geraspte gember

  • ½ el el palmsuiker

  • ½ eetlepel Ketjap

  • ½ el sojasaus

  • ½ eetlepel limoensap

  • Limoenblad, 2 stuks ontsteeld

  • 300 gr Seitan (merk naar keuze)

  • Houten satéstokjes, geweekt in water

Instructies:
  1. Kook ruim water in een pan en voeg de noedels toe. Roer goed om te voorkomen dat het gaat samenklonteren.

  2. Kook gedurende 8 minuten, giet af en spoel af onder een koud lopende kraan (controleer de verpakking voor de juiste tijd).

  3. Maak dressing door ketjap, limoensap en sesamolie te combineren en goed door te kloppen.

  4. Meng in een grote kom noedels met dressing, groenten en sesamzaadjes.

  5. Bak voor de satésaus de ui in zonnebloemolie, voeg knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.

  6. Voeg vervolgens water, pindakaas en de rest van de ingrediënten toe, behalve de seitan en houten stokjes.

  7. Draai het vuur uit en meng goed tot de pindakaas is opgelost. Voeg meer water toe als de saus te dik wordt.

  8. Zoek voor de seitan een lekker stuk seitan (ik ben persoonlijk dol op de seitan van Wheat Pray Love), in hapklare brokken gesneden en als je wilt, marinade in wat ketjap.

  9. Verdeel in vieren en rijg 4 stokjes met de seitan en verwarm het vervolgens in een bakpan/grill.

Voor serveren:

Doe voor het serveren ¼ van de noedelmix in een kom, leg er een satéstokje op en werk af met een bolletje pindasaus en wat gebakken uitjes (optioneel)

Benieuwd of dit recept bij jou en je vrienden ook een instant hit is. Enjoy! X

Gerelateerde artikelen