Snelengezondetenineengoeddaglicht

Januari 10

-

By Dana Smits

Delen op

Zoals de meeste goede ideeën, ontstond die van ons ook uit een ergernis. En dat was waarom is fast food bijna altijd ongezond en niet duurzaam? Onbegrijpelijk outdated in onze ogen want als wij om ons heen kijken is de vraag naar snel en gezond eten juist enorm groot. Het mag duidelijk zijn dat wij hier met beide benen in zijn gesprongen. Plant B is een antwoord op en dé betere optie voor snel en gezond eten. 

Fast food wordt fast good

Het begint met het veranderen van de associatie die we hebben met fast food. Het hoeft in zowel prijs als kwaliteit namelijk geen race naar de bodem te zijn. Net zo min staat fast food synoniem voor vet, te zout en/of smaakversterkers. Nee fast food betekent letterlijk snel eten en dit kan natuurlijk ook gezond. 

Snel en gezond eten

We leven in een tijd van ongekende vooruitgang en uitdagingen. We weten steeds meer wat ons onrustig maakt. We willen steeds meer dingen om indruk te maken op mensen die we hoogstwaarschijnlijk niet eens echt mogen. En we denken in tekorten wat ons gehaast en gestrest maakt. Helaas is fast food hier niet de oplossing voor maar het stelt ons wel in staat om te kiezen voor meer kwaliteit. Snel en gezond eten geeft je namelijk tijd cadeau om door te brengen met mensen waar je van houdt. Om dingen te doen die je verrijken. En niet onbelangrijk het versterkt je gezondheid waardoor je het bovenstaande ook met plezier kan doen.

In periodes van snelle verandering hebben we het graag over het nieuwe normaal. Daarmee kun je jouw visie handig onbetwistbaar neerzetten als de waarheid. In deze valkuil wil ik niet stappen, dus ik ga mijn visie niet opdringen maar middels de onderstaande vragen uiteenzetten.

  1. Is de mensheid minder belastend voor de planeet als we met zijn alleen vaker plantaardig gaan eten?

  2. Is het verleidelijk om vaker gezond te eten als dit sneller voorhanden is dan ongezond eten?

  3. Speelt gemak een significante rol in je keuze voor wat er vanavond op tafel staat?

  4. Is snel makkelijk gezond eten iets wat je leven fijner maakt of een onnodige luxe?

  5. Is snel gezond eten voor 1 persoon handig voor wanneer je moet overwerken of nog even wil sporten?

Laten we samen het imago van snel gezond eten oppoetsen tot de diamant die het werkelijk is.   

Gerelateerde artikelen