Veganetenbestellenin2022de#1keusvanNederland

Januari 10

-

By Joost Esser

Delen op

Niemand maakt bewust slechte keuzes. Zo geniet ik persoonlijk met volle overgave van mijn patatje met en voelde mijn vliegreis naar de Spaanse zon afgelopen herfst als een welverdiende vakantie. Wat probeer ik hiermee te zeggen? Nou dat een minder goede keuze niet altijd slecht voelt. En er veel meer winst valt te behalen in de betere keuze (zoals vegan eten bestellen) zo aantrekkelijk mogelijk te maken in plaats van mensen een slecht gevoel aan te praten. 

Hoe maak ik vaker goede keuzes?

Je gaat geen vegan eten bestellen ipv een pizza omdat het moet. Vegan bestellen komt voort uit een intrinsieke motivatie. Ik wil minder belastend zijn voor de planeet, lekkerder in mijn vel zitten of simpelweg genieten van de onvervangbare pure smaak van groenten.

Dus hoe maak ik vaker goede keuzes? Door nieuwsgierig te zijn naar de wereld om je heen, vaker met mensen in gesprek gaan met een andere zienswijze en een mogelijke angst voor verandering proberen los te laten. Want het komt uiteindelijk allemaal toch wel goed. 

Hieronder 5 manieren waarmee het makkelijk wordt om vaker de juiste keuze te maken.

  1. Begin waar je bent

Je wordt niet opeens wakker met de behoefte om voor altijd veganistische kant en klaar maaltijden te bestellen. Nee je wordt eerst nieuwsgierig of je bent door je omgeving gestimuleerd en gaat daarom een keer vegan bestellen. Wanneer dit een succes is probeer je het nog een keer. Of je hebt de smaak helemaal te pakken en gaat meteen zelf aan de slag in de keuken. 

  1. Doe wat je kan wanneer je dat kan

Continuïteit is key en voor de meeste mensen alleen mogelijk wanneer ze niet meteen teveel hooi op de vork nemen. Dus als je het lastig vindt om tijdens een etentje met vrienden of familie te introduceren dat je liever geen dieren meer eet dan is dat prima. Start slow. 

En voor iedereen die het geen probleem vind om het roer helemaal om te gooien en 100% plantaardig te eten. Klasse, ga ervoor. Mocht je geen zin hebben om alleen voor jezelf te koken je kunt altijd heerlijke vegan maaltijden bestellen.

  1. Camoufleren kun je leren

Wat je niet mist, mis je niet. Dit had Johan Cruijff kunnen zeggen. Maar zoals met het meeste Cruijffiaans zit er wel waarheid in. Ga dus op zoek naar ongezonde en/of niet duurzame dingen uit je dagelijkse leven die je makkelijk kunt vervangen voor een beter alternatief. Zo is veganistische kant en klaar maaltijden bestellen een perfecte vervanging voor die flauwe maaltijden van de supermarkt.

  1. Zoek ook echt een beter alternatief

Zoals met alles moet je ook bij vegan bestellen je huiswerk doen. Want de goede keuze voelt ook als iets fijns als het een beter alternatief is. Zo is vegan eten bestellen niet alleen beter voor de planeet maar ook een stuk gezonder.

Daarbij is de kwaliteit van vegetarische kant en klaar maaltijden bestellen in de meeste gevallen veel hoger dan wat je nu gewend bent. Er zijn legio’s nieuwe duurzame merken op de markt gekomen die vanuit liefde en focus de lat een stuk hoger leggen dan wat we gewend zijn.  

Wanneer je al weet dat je vegan maaltijden gaat bestellen kun je ook voor vriesvers gaan. Zo ben je van een hogere kwaliteit gegarandeerd en omdat de maaltijden in je vriezer liggen heb je ze altijd voor handen. Zo wordt veganistisch eten bestellen in 2022 niet alleen de juiste maar ook de #1 keuze van Nederland.

Heb je door dit artikel zin gekregen om vegan maaltijden te bestellen? Neem vooral een kijkje in onze winkel.

Gerelateerde artikelen