Deze maaltijdbox is van nature glutenvrij

Box voordelen:

Van nature glutenvrij

100% flexibiliteit

Onbewerkt eten

Gezond glutenvrij

Glutenvrij eten moeilijk?

Als glutenvrij eten iets is wat je nooit eerder hebt gedaan kan het even wennen zijn, maar als je eenmaal helder hebt waar gluten in zitten is het vooral een kwestie van doorzetten. Met een beetje ervaring en nieuwsgierigheid kom je al een heel eind en hier stroomt ons team van chefs en inhouse voedingsdeskundigen van over.

Glutenvrij eten duur?

Glutenvrij eten is vaak een stuk duurder, maar dat hoeft niet. Dus dat is ook ons uitgangspunt! Daarom zijn onze glutenvrije maaltijden gewoon de zelfde prijs als al onze andere maaltijden.

Wanneer je in de supermarkt langs de glutenvrije afdeling loopt, zal je zien dat veel producten een stuk duurder zijn dan dezelfde producten uit het reguliere schap. Dat komt omdat deze producten vrij zijn -van de kans op kruisbesmetting met- gluten houdende producten. Deze fabrikanten hebben hun processen speciaal ingericht voor de productie van glutenvrije producten. Dit is met name belangrijk voor mensen die ziek worden van gluten en dus ook van de sporen hiervan, denk aan mensen met coeliakie. 

Onze glutenvrije maaltijden worden geproduceerd met producten die van nature vrij zijn van gluten. Dit betekent in theorie dat, ondanks dat wij in de keuken zonder kans op kruisbesmetting werken, de producten die wij verwerken mogelijk wel met gluten in aanraking zijn gekomen. Echter, sinds 2021 zijn producenten verplicht om kruisbesmetting met allergenen te voorkomen in alle stadia van productie. Dit maakt de kans op kruisbesmetting erg klein, waardoor onze maaltijden met het label ‘van nature vrij van gluten’ geschikt zijn voor mensen met gluten intolerantie. 

Glutenintolerantie en de rest van het gezin

Ondanks dat er tegenwoordig héél veel mooie glutenvrije opties bestaan kan het nog steeds knap lastig zijn als er 1 persoon in een gezin een glutenintolerantie of coeliakie heeft. Onze bevroren kant-en-klaar maaltijden zijn ideaal voor die dagen dat de rest van het gezin minder flexibel is. 

Gezond glutenvrij 

Gluten kunnen in de gekste dingen zitten van vleesvervangers tot frisdrank. Helaas bevatten bewerkte, glutenvrije producten vaak teveel vet, suiker en zout en weinig vezels. Waarom? Om producten minder droog te maken voegt de voedingsindustrie vet toe. Vervolgens wordt suiker en zout toegevoegd om de smaak te verbeteren. 

Gluten bevattende granen bevatten veel vezels. Wanneer gluten uit producten worden gehaald verlies je hiermee dus ook de vezels. Dit is natuurlijk zonde want vezels zijn letterlijk en figuurlijk the bom.

Onbewerkt eten

Wanneer je een dieet samenstelt aan de hand van hele producten, zul je automatisch de meeste mineralen en vitamines binnenkrijgen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk voor gezonde darmen, want hele producten zitten van nature vol met vezels.

Wij gebruiken zo veel mogelijk hele producten die van nature geen gluten bevatten, maar wel lekker veel vezels bevatten. 

Daarbij bevatten al onze maaltijden minimaal 200 gram groente en 100% duurzame ingrediënten. Knetter gezond en super lekker. Gewoon hop in je vriezer en genieten.

Gezonde kant en klare oplossingen kunnen dus een geweldige oplossing zijn om meer onbewerkt en/of glutenvrij eten binnen te krijgen en onnodige toegevoegde suikers, ongezonde vetten en te veel zout de deur te wijzen.

Dus of je nou al jaren glutenvrij eet of gewoon benieuwd bent naar de effecten van minder gluten eten op jouw lichaam, hier ben je aan het juiste adres. Leun maar lekker achterover en laat je verwennen door ons brede aanbod aan (van nature) glutenvrije maaltijden.

8 Maaltijden in deze box

The Healthiest Gluten Free Mealbox

Normale porties

€63.92

€71.04

0

The Healthiest Gluten Free Mealbox
The Healthiest Gluten Free Mealbox
Normale porties

0

€63.92

€71.04