Stagiair Communicatie & Marketing

Become part of the collective 

Ben jij klaar voor een fingerlicking marketingstage waarbij je jouw creatieve mindset en scherpe pen combineert om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze heerlijke maaltijden en tegelijkertijd ervoor zorgt dat we nooit meer zulke lange zinnen gebruiken om iets te vertellen? Reageer dan nu op deze vacature en vertel ons hoe jij dit aan zou pakken! 🚀

 

Wie zijn wij?
Plant B is een snel groeiende Amsterdamse startup in frozen, plant based food. Bij Plant B maken wij impact door gezond en verantwoord eten zo makkelijk mogelijk te maken. Hiermee spelen wij in op nieuwe behoeftes in een snel veranderende wereld.

Onder andere door documentaires als ‘Game Changers’ en ‘CowSpiracy’ willen steeds meer mensen vaker plant-based eten. Ook heeft de Corona crisis des te meer laten zien hoe belangrijk een gezond dieet is. Echter, mensen ervaren tegelijk veel keuzestress door het gevoel te hebben alle ballen hoog te moeten houden. Sporten, kinderen, een drukke baan, allemaal factoren die ervoor zorgen dat mensen minder vaak gezond eten dan ze eigenlijk zouden willen. Er blijkt dus meer behoefte aan gemaks oplossingen, waarbij lekker eten minder moeite en inspanning kost.

Plant B gaat echter nog een stap verder; behalve dat onze maaltijden 100% plantbased zijn, heeft ons assortiment voor ieder wat wils. Zo zijn er glutenvrije opties, maaltijden met extra proteïne voor sporters en bevat elke maaltijd een goede portie groente, vezels en gezonde vetten. Dit alles met de voordelen van optimaal gemak. De maaltijden worden bevroren thuis bezorgd, waardoor ze 6 maanden houdbaar zijn, en gemakkelijk opgewarmd kunnen worden in de oven of magnetron. Hierdoor maken we het voor iedereen haalbaar om lekker, gezond en plant based te eten.

En jij?
Als stagiair Communicatie & Marketing ben jij verantwoordelijk voor de ervaring die wij onze klanten geven. We zijn een jong bedrijf dus er zijn nog volop mogelijkheden om dit te verbeteren. Hierbij ben je enerzijds in gesprek met de klanten en tegelijkertijd sta je in contact met alle onderdelen van het bedrijf om verbeteringen door te voeren. Daarnaast houd jij je bezig met onze vindbaarheid, public relations en partnerships.

Wat wij zoeken:
Iemand die:

- 3e of 4e jaars WO of HBO student is;
- Een proactieve, enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid heeft;
- Goede communicatieve vaardigheden heeft. Tekstueel sterk en creatief is een pré;
- Goede beheersing van Nederlandse- en Engelse taal heeft (mondeling & schriftelijk);
- Bekend is met Instagram en andere social media kanalen;
- Affiniteit heeft met (plantaardige) voeding en duurzaamheid;
- Goed is in project management;
- Zin heeft in een uitdaging, zelfstandig kan werken, maar ook om hulp durft te vragen.

Verantwoordelijkheden:
Tijdens deze stage draai je volwaardig mee in het team van Plant B. We geloven in learning by doing, dus je krijgt vanaf dag 1 al veel verantwoordelijkheid. Het is een klein team, dus we werken nauw samen en zijn altijd bereid elkaar te helpen. Je ondersteunt het team in alle dagelijkse werkzaamheden en zal o.a. bezig zijn met:

- Managen van de online (social) media kanalen van Plant B;
- Community management en social content planning;
- Opzetten en uitwerken van influencer & PR activaties;
- Assisteren ontwikkeling en uitwerking van (product)campagnes;
- Assisteren bij nieuwe productlanceringen;
- Copywriting voor website en social media;
- Analyseren van website data & social media data.

Wij bieden jou:
- Je kunt direct impact maken op het resultaat en de groei van het bedrijf.
- Een mooie stagevergoeding.
- De kans om mee te groeien in een ambitieuze start-up: een dynamische en snel veranderende omgeving.
- Een jong, gedreven en gezellig team waarmee we regelmatig op onze bedrijfsboot gaan borrelen.
- Een gezellig kantoor dat we delen met een scala aan andere leuke bedrijven in de Houthavens van Amsterdam. Perfect om een relevant netwerk op te bouwen.
- Persoonlijke begeleiding van een ervaren ondernemer binnen jouw vakgebied die jou de kennis en know how gaat verschaffen om een vliegende start te maken.

     

    Wil je ons team komen versterken? Reageer dan op bovenstaande intro met jouw plan van aanpak en korte motivatie per e-mail naar myrthe@plantb.nl. Geef daarbij ook aan of je fulltime of parttime beschikbaar bent. Voor vragen over de vacature kan je direct contact opnemen met Myrthe van der Vlis (0618391160).