ChiliConAmor

Juni 24

-

By Myrthe van der Vlis

Delen op

Welkom en smakelijk eten

Plant B wil meer mensen verleiden om vaker plantaardig te eten.

En daar gaan we behoorlijk ver in. Zoals al onze recepten openbaar maken.

De naam verklapt het al een beetje. Het 2de recept, de Chili Con Amor is mijn persoonlijke favoriet. Deze bowl is lekker pittig en zoet, dankzij de geroosterde zoete aardappelen, zwarte bonen en gegrilde paprika.

Heel veel plezier met koken! En vind je dit nou te veel gedoe? No problem, let us do the cooking :)

• Porties: 4 personen

• Bereidingstijd: 20 minuten

• Kooktijd: 30 minuten

• Keukengereedschap: frituurpan, keukenmachine (magimix), oven, ovenschaal, kleine pan, snijplank, keukenmes, spatel, mengkom

Ingrediënten

1. Groene rijst

  • ½ groentebouillontablet, opgelost in 250 ml water

  • 200 gr spinazieblaadjes, gewassen

  • 70 gr verse koriander, grof gehakt

  • 1 verse jalapeno, schoongemaakt en grof gehakt

  • 1 medium ui, gepeld en grof gesneden

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el limoensap

  • 1 tl zeezout

  • 200 gr bruine rijst

2. Chili

  • 1 middelgrote ui, gesnipperd

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 tl knoflookpoeder

  • ½ eetlepel komijnpoeder

  • ½ eetlepel paprikapoeder

  • 1 theelepel chipotle-vlokken, of 1 chipotle in adobo uit blik, fijngehakt

  • 1 klein blikje van 70 gr of 4 el tomatenconcentraat

  • 1 blik van 400 ml tomatenpolpa uit blik

  • 1 blik mais, uitgelekt

  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt

  • 1 blik linzen, uitgelekt

  • 1 tl zeezout

  • 1 el limoensap

3. Gegrilde groente

  • 300 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm

  • 1 rode paprika, gehalveerd, ontpit en in reepjes gesneden

  • 1 grote rode ui, gehalveerd en in maanvormige ringen gesneden

  • Kleine bloemkoolkraag, in hapklare roosjes gebroken

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl zeezout

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Instructies:
  1. Begin met de groene rijst door alle ingrediënten, behalve de rijst, te mengen in een keukenmachine of pureer met een staafmixer.

  2. Voeg de rijst toe aan een pan en voeg de groene rijstpasta toe. Kook ca. 15 min, afhankelijk van de rijstsoort. Controleer de verpakking voor een nauwkeurige tijdsaanduiding.

  3. Als de rijst gaar is, roer de rijst dan goed door en laat hem in de pan staan ​​met de deksel erop om hem warm te houden.

  4. Begin ondertussen met de chilipeper door de ui in wat olie glazig te bakken.

  5. Voeg kruiden en tomatenconcentraat toe tot het begint te ruiken en het tomatenconcentraat wat donkerder wordt.

  6. Voeg de overige ingrediënten toe en laat onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten sudderen.

  7. Zet voor de gegrilde groenten de oven aan op 190C

  8. Meng de zoete aardappel met 1 el olie, gerookt paprikapoeder en ½ tl zeezout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  9. Meng de rest van de groenten met 1 el olie en ½ tl zeezout en leg deze naast de zoete aardappel.

  10. Zet in de oven en stel een timer in op 15 minuten, doe dan het paprikamengsel in een kom en bak de zoete aardappel nog eens 15 minuten.

Gerelateerde artikelen